lördag 15 augusti 2009

Sjövägen till Årsta Havsbad


Ja nu är vi på plats. I nya stugan, Årsta Havsbad. Liten inflyttningsfest ifredagskväll med goa vänner. God mat, dryck en tusan till bra stämning.
Inte undra på. Det var ju bara att använda nyckeln. Och så stod vi i ett fullständigt utrustat fritidshus. Allt enligt överenskommelse med förra ägarna; de hade lämnat allt som de inte ville eller kunde ta hand om.

Sommarens, ja kanske hela livets största impulsköp. Men som jag redan är säker på att jag inte kommer att ångra. Och igår firade området 80 år! Fullt program från tidig förmiddag till in på småtimmarna, ja kanske inte officiellt men .....

En av de som medverkade var faktiskt initiativtagaren och grundaren Sven Wallander. Nåja, inte in person men en god representant. Det är han som på bilden ses spatsera stolt omkring bland alla som avnjöt förmiddagens program vid jubileét.

1 kommentar:

  1. Varmt välkommen till Årsta Havsbad, denna intressanta och spännande bygd, som nu står på tröskeln till fortsatt utveckling. Som du säkert känner till finns det olika grupperingar i Årsta: de som med näbbar och klor vill att allt ska vara exakt som det är, eller snarare: som det en gång var - och de som gärna ser framtiden an med tillförsikt om att Årsta Havsbad ska bli en än mer levande bygd, även under vinterhalvåret. Och så finns den kanske största gruppen: de indifferenta, de som nöjer sig med att följa med i det som blir, oavsett vad det blir. Själv har jag fritidsbott i Årsta sedan barnsben. Jag har suttit som ordförande i Årsta Havsbads Stugägareförening, i Årsta Havsbads Samfällighetsförening och nu är jag vice ordförande i Årsta Havsbads Fastighetsägareförening. Vill du veta något mer specifikt om Årsta - välkommen ta kontakt.
    Med vänlig hälsning / Hans Gordon (hans.gordon@malarklippan.se)

    SvaraRadera